Mirare mai de Doamne-ajută

După episodul cu fuga la schit și întoarcerea feroviară de la mânăstire, rămân câteva întrebări:

1. Câte mânăstiri sunt în România?

2. Câți călugări și câte călugărițe sunt în mânăstirile astea? Dacă se poate, defalcat pe județe.

2 bis. Ce vârste au? Defalcarea pe grupe de vârstă e musai. La fel și proveniența, măcar urban/ rural/ zonă geografică, dacă nu putem merge până la finețuri gen familii monoparentale da/nu.

3. Care este vârsta medie a călugăririi?

4 terț. Câți civili muncesc în mânăstirile astea și în baza cărui fel de angajament?

5. Câți tineri studiază acum în facultățile de religie?

6. Câți profesori de religie sunt și care sunt salariile lor? De fapt, cât ne costă religia în școli (costul manualelor și curentul electric consumat included).

Avem răspunsurile, opinăm. N-avem, ne pregătim să le avem și să reacționăm la posibila veste că în mânăstiri sunt mai mulți oameni decât, să zicem, în pușcării.

 

3 gânduri despre &8222;Mirare mai de Doamne-ajută&8221;

  1. Chiar crezi ca mai apuci sa afli toate astea ??? La cum se misca lururile la noi, trebuie musai cam 2 vieti sa se finalizeze studiul… Si nici atunci nimic nu e sigur… 😆 😆 😆

  2. Două șmichirii am în cap – că nimeni din presă nu merge la trosneală frontală cu bisericile și be) dacă, totuși, cineva pune întrebările și dacă totuși cineva dă răspunsuri, se folosește defalcarea pentru a face verificări in situ, pentru calibrare.

  3. a) Normal ca nu se merge la trosneala frontala, doar suntem un stat laic-ortodox… 😆 😆 😆 si be) Atunci musai trei vieti… daca vrei si verificari in situ…

Comentariile nu sunt permise.